Osztrák-Magyar ügyek

Az új adóreformról

income tax, calculator, accounting-4097292.jpg

Az új adóreform rendelkezései…


– Január 1-jére visszamenőleges hatállyal csökkentik a legalsó adókategóriába tartozók (€ 11000 – € 18000) jövedelemadóját 25%-ról 20%-ra (további adókulcs-csökkenések a mellékletben).


A csekély jövedelemmel rendelkezők, akik egyáltalán nem, vagy nagyon keveset adóznak a jövedelmük után, szintén profitálnak a csökkentésből. Nekik a biztosításból € 100 kerül jóváírásra.


Különböző mértékű biztosítási bónuszt (a befizetett szociális hozzájárulásból visszatérített összeg) vezetnek be. A csekély jövedelmű munkavállalók € 300-ig számíthatnak biztosítási bónuszra, a nyugdíjasok pedig € 430-ig.

Bár az általános betegbiztosítás 0,85 %-ra való csökkentése – jövedelemtől függetlenül – már 2020-tól érvényben van, előreláthatólag csak 2021-ben visszamenőleges hatállyal kerül kifizetésre. Ebből az intézkedésből a csekély jövedelműek ill. a max. br. € 22.600 éves jövedelemmel rendelkezők profitálhatnak.

A Familienbonus Plus összegét (figyelem, továbbra is ADÓKEDVEZMÉNY) az eddigi gyerekenként max. € 1500-ról várhatóan € 1750-re emelik – a külföldön élő gyermekek után továbbra is az indexált összeg van érvényben.

Szeptembertől gyermekenként automatikusan kifizetésre kerül egy egyszeri támogatás is (összegét tekintve € 360, mely valószínűleg a külföldön élő gyermekek esetében szintén indexálásra kerül – összege még nem ismert).

Ha a leírtakkal vagy bármilyen osztrák üggyel kapcsolatban kérdés merülne fel bennetek, nyugodtan keressetek az oldalon vagy telefonon!